Σχετικά με εμάς

Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγία Σοφία ΕΠΕ ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1998 από τον ιατρό Δρ. Βασίλειο Λαμπρόπουλο με σκοπό την κάλυψη των αυξημένων αναγκών φροντίδας και μέριμνας των ηλικιωμένων.

Ο οίκος ευγηρίας στεγάζεται σε ένα σύγχρονο κτίριο συνολικής επιφανείας 1200 τ.μ. στην συμβολή των οδών Αντιπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και Αντιναυάρχου Κωνσταντίνου Πανανά στην περιοχή της Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και διαθέτει δωμάτια ευάερα και ευήλια για αυτοεξυπηρετούμενους και μη ηλικιωμένους. Η πρότερη χρήση του κτιρίου ως μαιευτήριο (πρώην μαιευτήριο Μαντή) καθώς και η άδεια της Νομαρχίας Πειραιά και του Υπουργείου Υγείας, επιβεβαιώνουν την καταλληλότητά του για τη φιλοξενία ηλικιωμένων.

Η μονάδα βρίσκεται σε μια περιοχή εύκολα προσβάσιμη από όλη σχεδόν την Αττική. Από το κέντρο του Πειραιά, και περιοχές όπως η Καλλίπολη, η Πειραϊκή και το Χατζηκυριάκειο η πρόσβαση είναι άνετη και γρήγορη με τις λεωφοριακές γραμμές 909 και 915 (στάση Παλαμηδίου). Εξίσου άνετη είναι και η πρόσβαση από την Δυτική Αττική και ειδικά από περιοχές όπως η Ελευσίνα, το Χαϊδάρι, το Αιγάλεω, ο Κορυδαλλός, το Ρέντη και η Νίκαια με τις γραμμές 801, 814, 845 και 803 (στάση Καλλιφόρνια) αλλά και από το Πέραμα και το Κερατσίνι με τη γραμμή 843 ή τη γραμμή 17 του τρόλεϋ. Επίσης ο οίκος βρίσκεται σε απόσταση 7 λεπτών με τα πόδια από τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά αποτελώντας ιδανική λύση για ένα μεγάλο αριθμό περιοχών όπως το Νέο Φάληρο, το Μοσχάτο, η Καλλιθέα, τα Πετράλωνα και άλλες πιο απομακρυσμένες περιοχές. Τέλος μέσω του λιμανιού του Πειραιά η μονάδα ίσως αποτελέσει λύση για τα νησιά του Αιγαίου και ιδιαίτερα του Αργοσαρωνικού που δε διαθέτουν μονάδες για τη φιλοξενία και φροντίδα ηλικιωμένων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το γηροκομείο μας μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.